Miltä avanne näyttää?

Sisältövaroitus: sisältää kuvia avanteesta...älä lue pidemmälle, jollet halua nähdä miltä avanne näyttää :)

Leikkauksesta on nyt kaksi kuukautta. Olen ollut flunssassa kahdeksan viikkoa...yleiskunto on hieman heikko, niin varmaan siksi ei meinaa tauti lähteä.... Mutta avanteen kanssa menee hyvin. Kaikki turvotus on poissa ja oikeat tuotteet käytössä, joista ei aiheudu allergiaa. Pussin vaihtamiseen on tullut hyvä rutiini ja se sujuu jo melko hyvin. Välillä aukon leikkaaminen menee ihan pieleen, kun avanteen koko on hieman muuttunut edelleen, mutta nyt tuntuu siltä, että sekin on asettunut kohdilleen ja pari edellistä vaihtoa on mennyt samalla "muotilla". Näissä ensimmäisissä kuvissa leikkauksesta on kulunut noin viikko, hieman yli. Avanne on vielä ympäriltä kipeä tikkien kohdista ja maha myös kauttaaltaan. Turvotusta on avanteen lähettyvillä ympäriinsä ja tässä vaiheessa avanne jo kutisee melko paljon. Hyvältä tuntui vain sillon kun sai olla ilman avannepussia.




Aiemmin kirjoitin siitä, että olen aina nukkunut vasemmalla kyljellä ja sitä kaipaan... Oikealla kyljellä pystyn nukkumaan, mutta vasemmalla en. Sillon tuntuu, että pussi vetäää ja kiskoo mahaa sekä ihoa. Eikä auta vaikka laita yöksi tukivyön. Mutta olen jo osittain tottunut elämään asian kanssa. Minulla on ollut viimiset 4 vuotta yöheräilyä, unettomuutta ja muita uniongelmia erinäisistä syistä johtuen, joten yöllinen pussin tyhjennys ei sinänsä haittaa, kun ehjiä öitä ei ole vuosiin ollut. Tavallisesti käyn kerran yössä tyhjentämässä. Pyrin syömään melko aikaisin illalla, mutta sillä ei juurikaan näytä olevan merkitystä öihin. Jostain syystä yöllä kertyy ilmaa pussiin ihan kamalasti ja jo senkin takia pussi on tyhjennettävä. Seuraavassa kuvassa leikkauksesta on noin kaksi viikkoa ja iholla näkyy selvästi allergian aiheutamia näppylöitä. Iho kutisee yötä päivää, aistiärsytys on kokoajan läsnä ja inhottaa kaikki avanteeseen liittyvä ja koko avanne ällöttää. Tuntuu tosi kurjalta.




Seuraavassa kuvassa leikkauksesta on melkein kuukausi aikaa. Vieläkäään iho ei ole rauhoittunut eikä oikeita tuotteita löydetty. Tikkien kohdat edelleen kipeät. Henkisesti todella raskasta, että tällaista kutinaa ja kipuako tämä koko avanne aika tulee olemaan.


Ravinnon kanssa on ongelmia. Entisenä salaatin rakastajana välttelen salaatteja ja hedelmiä...joku pään sisäinen lukko, kun kokoajan on toitotettu, että kasvikset pitää pureskella TOSI HYVIN, niin jäänyt kammo... Tomaattia en uskalla syödä oikeastaan lainkaan, kun se kuori voi kuulemma aiheuttaa ongelmia. Hedelmiä en syö oikeastaan lainkaan enään..banaania joskus...  Lihaa en syö muuta kuin jauhelihaa sillon tällön... Tiedän, että kaikki nämä asiat on mun pään sisäisiä ongelmia, eikä ruokarajoituksia juurikaan ole.. Mutta silti en vaan uskalla syödä. Ruoasta on mennyt nautinto. Jos syö jotain hyvää ruokaa, niin koko ajan on mielessä ettei saa syödä liikaa ja se pureskelu pitää tehdä huolellisesti. On kuin jokin märehtivä lehmä sen ruoan kanssa, niin ei oikein tee mieli syödä. Paino tippui leikkauksen jälkeen melko paljon ja en oo saanut sitä kauheesti nostettua.. Toinen leikkaus olis ehkä edessä toukokuussa, jollei tämä korona tilanne nyt sekoita asioita.. Mutta jos on, niin painoa tarvis saada nostettua 2-3 kiloa..... Tiedän, että tämä ruoka on nyt isoin ongelma ja varsinkin proteiinin saanti.. Mutta pikkuhiljaa työstän asiaa... En varmaan kuvissa näytä mitenkäään aliravitulta, mutta vointi on heikko ja usein pyörryttää.

Tässä kuvassa leikkauksesta on reilu kuukausi.. Tilanne on hyvä, oikeat tuotteet löydetty ja iho on alkanut parantumaan. Mielikin on parempi kun ei kokoaikaa tunnu inhottavalta.




Kun sopivat tuotteet oli löydetty, niin tehtiin hoitotarvikejakeluun tilauslista. Ensimmäinen tilaus meni omaan hoitotarvikejakeluun automaattisesti. Ainoa vaan, että taysista sanottiin, että tuotteet tulevat viikossa. Kun tuotteita ei alkanut kuulumaan ja oli viiminen pussi käytössä, niin menin käymään hoitotarvikejakelussa kyselemässä omien tarvikkeiden perään. Sieltä sanottiin, että niissä kestää vielä. Tilaus kestää yleensä noin kaksi viikkoa.. Ja, että mun tarvitsee olla nyt taysiin yhteydessä, että miten saan sitten tuotteita täksi ajaksi... No, siinä oli sitten ollut vähän rankka päivä muutenkin ja tuli itku, että sekin nyt vielä tähän sitten. Olin lähdössä itku kurkussa selvittään, että miten saan tuotteita siihen asti, että tilaukseni on tullut, niin tämä hoitaja pyysi, että jäisin kuitenkin odottaan, että hän antaa mulle kaikki muut tuotteet jo mukaan, paitsi ne avannepussit. Hän toi muut tarvikkeet ja samalla saman valmistajan toisenlaisen avannepussin. Kysyi kelpuutanko ne siksi aikaa niin ei tarvitse lähteä taysille hakemaan. Ajattelin, että se on varmaan ok, kun on kuitenkin sama valmistaja. Mutta ei se sopinut...en tiedä mikä siinä oli, mutta seuraavassa kuvassa näkee, että iho on punainen "kurtussa" olevista kohdista, vaikka kävin pitkässä suihkussa, ja ns. pulleat kohdat kutiaa kovasti.. Onneksi tilaus saapui kolmen päivän kuluessa, niin sain sitten suht nopeasti taas "oman" pussin käyttöön. Mutta tästä oppineena, niin tämä nyt käytössä oleva avannepussi on minulle sopiva eikä kannata yhtään kokeilla mitään muuta.
Turvotusta ei vatsan seudulla enää ole missään ja viimeinenkin tikki on sulanut pois. Nyt kun on oma pussi taas käytössä, niin iho on ehjä, ei punoita eikä kutise ja näyttää "tasaiselta". Tuo avanteen "nuppu" on saman näköinen kuin tuossa kuvassa, se on nyt asettunut omaan muotoonsa.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Avanteen sulku ja j-pussin käyttöönotto

Leikkauspäivä, paksusuoli veks!