J-pussin jälkitarkastus sekä pussin varjoainekuvaus


Toisessa leikkauksessa minulle rakennettiin j-pussi ja toipuminen siitä meni todella hyvin! Kipuja ei juurikaan ollut ja olo oli muutenkin energinen heti kotiin pääsyn jälkeen. Ongelmia lenkkiavanteen kanssa on ollut mutta taysin avannehoitajat on super ihania ja auttaa aina ja nopeasti!

Jälkitarkastus

Avannehoitajalla käynti

Jälkitarkastus suoritettiin noin kuukauden kuluttua leikkauksesta. Ensin oli käynti avannehoitajan luona. Lenkkiavanteen kanssa on haastetta, kun avanne on matalampi verrttuna pääteavanteeseen ja lisäksi alempi "reikä" jää lähes tulkoon itse avanteen alle, joten pussia on vaikea saada avanteen ympärille tarpeeksi tiiviisti. Pahimpina päivinä vaihdan pussin kolme kertaa päivässä. Tärkeää on, että iho pysyy ehjänä aivan avanteen ympäriltä. Rikkinäinen iho kutiaa ja kirveltää. Avannnehoitajalta sainkin uutta rasvaa jolla voi suojata ihoa avanteen ympärillä. Rasva muodostaa kalvon ihon päälle. Tätä voi kuullemma käyttää myös sitten kun j-pussi otetaan käyttöön, suojaa ihoa samalla tavalla myös tuolla takapuolessa. Sain myös sellaisia geelityynyjä, joita laitetaan pussin sisään ja se tyyny muuttaa nestemäisen tuotoksen rakeiseksi. Nämä ovat hyviä varsinkin öisin! Vaihdettiin myös soft convex tre, eli sellainen pehmä kupera pussi, täysin kovaan kuperaan pussiin. Tämä kova kupera pysyy tiiviimmin avanteen ympärillä nyt kun kaikki turvotus on lähtenyt. Näitä hieman enemmän aikaa vieviä hoitotoimenpiteitä lukuunottamatta avanteen kanssa menee ihan hyvin. Tukoksia ei ole ollut (btw, sieniä eikä maissia voi syödä...), uimassa en ole käynyt, joten siitä ei ole kokemusta, mutta muuten elämä on ihan normaalia :)


Kuukausi leikkauksesta


Lenkkiavanne nyt





Lääkärintarkastus

Lääkärintarkastuksessa juteltiin siitä miten on mennyt ja kuinka edetään nyt. Sovittiin, että minut laitetaan leikkausjonoon jo nyt, mutta vasta varjoainekuvauksen jälkeen olen jonossa "virallisesti". Lääkäri kokeili vatsan päältä sekä tunnusteli sormin pussia takapuolen kautta. Se tuntui inhottavalta mutta oli nopeasti ohi. Koska mitään ongelmia minulla ei ollut niin siirryin siitä suoraan hoitajan luo ja kävimme läpi sulkuleikkaukseen liittyvä asiat, sain tukisukat ja hiilihydraattijuomat mukaan ja sovittiin, että sitten ennen leikkausta käyn ainoastaan verikokeissa, muuten homma on sillä selvä. Että leikkauspäivää siis vain odotellessa :) 
Käynnin jälkeen kotona takapuolesta alkoi tulla verta. Soitin avannehoitajalle, joka sanoi sen olevan normaalia tutkimuksen jälkeen. Mikäli veren tulo olisi ollut runsasta eikä olisi loppunut niin sitten olisi pitänyt ottaa yhteyttä uudestaan. Mutta se loppui saman päivän aikana.


Varjoainekuvaus

No tämähän jännitti sitten ihan kauheesti. Esitietojen mukaan kuvaus tuntuu vain hieman  epämiellyttävältä, mutta niinhän sitä sanotaaan myös tähystyksestä, joka taas on ollut aivan kamalaa myös lääkittynä.. Kuvaukseen riisuttiin kaikki omat vaatteet pois ja laitettiin päälle selästä auki oleva sairaalavaate. Takapuolen kautta laskettiin varjoaine painovoimaisesti, se tuntui hetken aikaa todella (!) epämiellyttävältä mutta hulahti nopeasti avannepussiin ja sitten ei enää tuntunut miltään. Muutamassa eri asennossa selälleen ja kyljeltään otettiin kuvia. Kaikenkaikkiaan kuvaus kesti noin 10 minuuttia, eli ihan suotta taas jännitin. Nopealla vilkaisulla katsottuna lääkäri ei nähnyt kuvissa mitään sauman vuotoa, joten se on hyvä. Katsoo vielä isommalta näytöltä, mutta oletettavasti kaikki on hyvin. Eli nyt siis vaan odotellaan sitä sulkuleikkauksen päivää. 

Vaikka elämä avanteen kanssa on ollut hyvää aikaa, sillä olen saanut oman energiani takaisin ja voinut taas tehdä asioita, niin odotan myös aikaa kun ei tarvitse tehdä näitä avannehoitotoimenpiteitä ja voi pitää mitä tahansa vaatteita. Turhamaista, mutta sitä silti odotan... Hoitotoimenpiteet oletettavasti vaihtuu toisenlaisiin, ainakin joksi aikaa, mutta sellaista tämä elämä nyt tällä hetkellä on :)

Kaikki on mennyt kyllä isossa kuvassa tosi hyvin, toivottavasti myötätuuli jatkuu :)



















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Avanteen sulku ja j-pussin käyttöönotto

Miltä avanne näyttää?

Leikkauspäivä, paksusuoli veks!